Майже п’ять мільйонів людей покинули Україну від початку російського вторгнення

Автор: Леся Москаленко
08:34 15.04.2022

Майже п’ять мільйонів людей вимушені були покинути Україну через російську військову агресію.

Оновлену статистику оприлюднило Агентство ООН у справах біженців.

За 50 днів війни з України виїхали 4 736 471 українців. За даними ООН, 90% серед тих, хто виїхали за кордон, тікаючи від війни, становлять жінки та діти. Адже чоловікам призовного віку залишати країну не можна.

За статистикою, кількість внутрішньо переміщених людей в Україні сягнула 7,1 мільйона.

Переважна більшість українців поїхали до Польщі, яка прийняла вже 2,69 мільйона біженців, наступна у списку – Румунія, де перебувають приблизно 716,7 тисячі українців.

Тим часом Європа та ООН шукають способи уникнути продовольчої кризи, відбулася зустріч міністра закордонних справ Франції Жана-Іва Ле Дріана, міністра сільського господарства та продовольства Франції Жюльєна Денорманді і єврокомісара з антикризового управління Янеза Ленарчича з виконавчим директором Всесвітньої продовольчої програми (PAM) Девідом Бізлі.

8 квітня Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (FAO) про наслідки війни в Україні для світової продовольчої безпеки, і закликають міжнародне співтовариство докласти всіх зусиль для підтримки найбільш постраждалих країн, які несуть непропорційно великий тягар цієї кризи.

Читайте також: Цифра дня. Скільки вимушених переселенців зареєструвались у Києві

Раніше ми розповідали, хто може отримати довідку внутрішньо переміщеної особи та як це зробити.

Останні новини