Лікування мистецтвом: музей медицини запрошує киян на пізнавальну лекцію

05:34 28.06.2023

У цей четвер, 29 червня у Національному музеї медицини відбудеться арттерапевтична лекція «Мистецтво лікує. Повертаємо радість життя».

Спікерка — Олена Гончарук, кандидатка психологічних наук, клінічний психолог КНП «Клінічна лікарня „Психіатрія“», інформує “Вечірній Київ”.

На думку організаторів заходу в музеї, в наших реаліях, особливо під час війни одним зі способів збереження внутрішньої стабільності та рівноваги, а також відчуття впевненості у собі є заняття мистецтвом.

«Зараз люди часто замислюються: „За що це мені?“, „Як далі жити?“, „Що буде зі мною?“…Ці та подібні питання виникають у людини, коли вона опиняється у скрутних життєвих ситуаціях. Кризові періоди життя приносять позитивні та негативні зміни в суспільство, з якими не усі люди можуть впоратися…», — зауважують у музеї медицини.

Одним з найбільш ефективних методів боротьби з пригніченим станом та репресією є арттерапія або лікування мистецтвом — це вид психотерапії, заснований на творчості.

Захід відбудеться у межах виставки «Мальовнича, непереможна Україна». Автором художніх творів, які представлені у вітражній залі музею є заслужений художник України Юрій Пацан — людина, яка не лише змогла подолати життєві труднощі, але й стати відомим художником, який своїм талантом надихає інших.

У межах заходу Олена Гончарук розповість про те, що таке посттравматичне зростання, як впоратися із труднощами та викликами сучасного суспільства, зберегти своє «Я» і внутрішню стабільність, віднайти ресурси для життя, розкрити внутрішній потенціал за допомогою мистецтва.

Лекція «Мистецтво лікує. Повертаємо радість життя»

Коли: 29 червня 2023 року о 18.00

Де: вулиця Богдана Хмельницького, 37

Тривалість: 60 хвилин

Вартість: 150 грн.

Відвідування обов’язково за попередньою реєстрацією: за телефоном: +38 073 170 70 51 або за електронною скринькою: inna855@i.ua

Останні новини