Лідер музичного гурту “Мертвий півень” помер, причини смерті поки що невідомі

Автор: Любава Лисичкіна
06:27 21.02.2023

Мова йде про Любомира Футорського.

Як написала генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова, музикант помер 20 лютого.

 “Цей день продовжує бути жахливим на втрати – перестало битися серце Любомир Футорський… Твій голос в цьому “Поцілунку” назавжди залишиться з нами. Спочивай в Бозі, братику. Вдалого тобі переходу”, – йдеться у повідомленні.

 

Довідково:

Мертвий півень – рок-гурт, який проіснував з 1989 по 2011 роки. Гурт народився у середовищі Львівського університету імені Івана Франка, де навчалися багато його майбутніх учасників, які починали музичну діяльність в університетському хорі “Черемош”. У 1989 році музиканти збиралися в кафе “Старий Львів” на вулиці Валовій; назва гурту походить від вивіски кафе.

Лідером був Любко Футорський.  У 1990-ті роки “Мертвий Півень” активно гастролював в Україні та за кордоном (Польща, Франція, Німеччина, Чехія, Словаччина, Австрія). Одна з найвпізнаваніших рис колективу — пісні на вірші відомих українських поетів.

За 20 років існування гурту через нього пройшло близько 20 музикантів. Особливістю “Мертвого Півня” є той факт, що майже всі його учасники паралельно займалися окремими проєктами в різних галузях культури.

Роман Чайка успішно поєднував роль телеведучого “5 каналу” та гітариста МП, Юрій Чопик — за сумісництвом директор дитячого “Видавництва Старого Лева”. Басист гурту Олег “Джон” Сук співпрацює з низкою інших виконавців як музикант, продюсер і звукорежисер, а фронтмен Місько Барбара — з харківським театром “Арабески”як актор.

Останні новини