Легше не буває: спробуйте приготувати запечений лаваш із сиром за рецептом Євгена Клопотенка

Автор: Галина Ворона
17:29 22.02

Лаваш, запечений із сиром – це завжди чудово. Можна покласти туди будь-яке начинювання за смаком. Наприклад, можна запекти лаваш із сиром, соковитим томатом, болгарським перцем і дрібкою чилі для пікантності. Дуже проста і смачна закуска на будь-який випадок життя.

Легше не буває: спробуйте приготувати запечений лаваш із сиром за рецептом Євгена Клопотенка
Світлодіодне освітлення

Рецепт такої закуски пропонує Євген Клопотенко.

Для приготування двох порцій знадобиться 12 хвилин і такі інгредієнти:

  • 2 квадратні лаваші
  • 250 г твердого сиру
  • 1 томат
  • 1 червоний солодкий перець
  • 1/3 перцю чилі
  • кріп до смаку
  • петрушка до смаку
  • сіль та перець до смаку

Як запікати лаваш із сиром

  • Натріть на крупній тертці 250 г твердого сиру. Використовуйте сир з пікантним смаком, результат буде однозначно цікавіший.
  • Відокремте зелень петрушки і кропу від стебел і дрібно порубайте ножем.
  • Відріжте одну третину перцю чилі, видаліть насіння і поріжте дрібними кубиками.
  • В ту ж миску, в яку натерли сир, натріть один великий томат. Зробіть це так, щоб шкірка залишилася у вас в руках, її ми використовувати не будемо.
  • Очистіть червоний болгарський перець і теж натріть на крупній тертці.
  • Додайте до начинки подрібнений перець чилі, зелень, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
  • Перемешайте начинку.
  • Лаваш наріжте зручними смужками по ширині та викладіть на середину начинку. Акуратно загорніть начинку в лаваш.
  • Викладіть лаваш з начинкою на розігріту пательню гриль або на решітку гриля (якщо ви на природі) та смажте по 1-2 хвилини з кожного боку до розплавлення сиру. Готовий лаваш із сиром подавайте, посипавши подрібненою зеленню.

Читайте також: Корисний снек і чудовий гарнір – як приготувати батат фрі у духовці

Нагадаємо, поки у магазинах можна купити гарбузи, приготуйте  із ним крем-суп із пармезаном.

Великий Київ у Google News

підписатися