Вершкова ніжність та трав’яний післясмак. Рецепт крем-супу з гарбуза із пармезаном

Автор: Галина Ворона
06:17 18.02

Про користь гарбуза всі знають з дитинства, та не всі люблять цей яскравий овоч. Якщо у вашій родині є такі, що кривляться при виді гарбуза – спробуйте приготувати незвичний та смачний гарбузовий суп, який не може не сподобатись.

Вершкова ніжність та трав’яний післясмак. Рецепт крем-супу з гарбуза із пармезаном
Світлодіодне освітлення

Рецепт крем-супу пропонує Євген Клопотенко.

Спочатку гарбуз запікається у духовці із часником та розмарином. Тоді додається молоко та чай і перебивається – ось і все. Додаванням вершків з молоком можна отримати більш насичений смак. Більш пісний варіант вийде, якщо замінити їх водою та оливковою олією. Для прикраси та хрумкості до супу підійдуть чипси з пармезану.

Для приготування супу знадобиться 50 хвилин часу і такі інгредієнти:

  • 750 г гарбуза
  • 3 зубчики часнику
  • 3 гілочки розмарину
  • 1 ст. л. зеленого чаю
  • 250 мл води
  • 50 г пармезану
  • 200-300 мл молока
  • 1 ст. л. олії
  • дрібка солі
  • чорний свіжомелений перець до смаку.

Як готувати суп – крок за кроком

  • Підготуйте всі інгредієнти для приготування гарбузового крем-супу із зеленим чаєм та пармезаном. Духовку попередньо розігрійте до температури 180 градусів.
  • 750 г великого та солодкого гарбуза поріжте однаковими за розміром довільними шматками. Викладіть на деко, додайте 3 зубчики часнику та 3 гілочки розмарину. Скропіть олією та додайте дрібку солі. Накрийте форму фольгою та поставте в духовку, розігріту до 180 градусів, на режим конвекції верх/низ на 30 хвилин до готовності гарбуза.
  • Заваріть зелений чай – 1 ст. л. у 250 мл води. Запечений гарбуз дістаньте з духовки та приберіть розмарин. Перекладіть у чашу блендера та перебийте до стану пюре.
  • Поступово влийте до гарбуза 200-300 мл молока, трохи перебивайте та потім додавайте ще, в залежності від консистенції, яку хочете отримати. Додайте сіль до смаку.
  • Влийте приблизно 100 мл зеленого чаю. Якщо ви плануєте з’їсти суп одразу, можна не повертати його на плиту. Якщо ж будете ще деякий час зберігати, краще поверніть та доведіть до кипіння.
  • Для чипсів натріть 50 г пармезану на дрібній тертці. На деко з пергаментом розкладіть гірки з сиру. Поставте в духовку на верхній рівень на 3 хвилини, щоб сир розтанув. Можна випікати і трохи менше, слідкуйте, аби чипсинка не стала занадто золотавою, тоді вона може гірчити. Діставайте, як тільки сир розтане та трохи затвердішає. Коли будете подавати гарбузовий крем-суп, прикрасьте тарілки чипсами з пармезану та свіжозмеленим чорним перцем.

Читайте також: Кремовий та ніжний: як приготувати вдома яєчний лікер з ромом

Раніше ми розповідали про 5 спецій, які додадуть нових відтінків ранковій каві.

Великий Київ у Google News

підписатися