Корисний снек і чудовий гарнір – як приготувати батат фрі у духовці

Автор: Галина Ворона
17:52 20.02

Батат фрі може стати корисною альтернативою картоплі фрі та сильно обробленим снекам. Ця страва може стати вашим улюбленим гарніром або ж снеком, яким можна насолоджуватися під час фільму.

Корисний снек і чудовий гарнір – як приготувати батат фрі у духовці
Світлодіодне освітлення

Рецепт приготування батату фрі пропонує Євген Клопотенко.

За його словами, готується цей коренеплід у духовці, хоч і зветься за геть іншим методом приготування. Але легка скоринка на ньому та характерні брусочки ну дуже вже нагадують те фрі, до якого ми звикли.  

Євген Клопотенко не радить готувати батат на фритюрі – каже, що результат буде невтішним: батат смакуватиме так, наче відварений чи приготований на парі, не матиме фритюрної скоринки, буде надто мʼякий і просотаний жиром. Н

Натомість під час запікання досить твердий на початку батат якраз таки доходить до потрібної консистенції, а за високих температур отримує скоринку.

Якщо ви хочете, щоб шматочки батату мали припечену скоринку, викладайте його в один шар так, щоб шматочки не торкалися одне одного. Ви можете викладати коренеплід на деко чи в форму для запікання, але і те, і те спершу треба простелити пергаментом.

Ви можете запікати батат без нічого або ж приправити його улюбленими спеціями. Тут підійде і якась італійська суміш, і, наприклад, копчена паприка. Також ви можете додати часник або ж трішки лимонного соку.

Батат фрі найкраще подавати гарячим, доки він тримає свою текстуру. Якщо він охолоне, стане мʼякшим і більш подібним до гарбуза.

Подавати його можна без нічого як повноцінну страву з, наприклад, кількома видами соусів. Гарно смакуватиме соус ранч, сирний чи інший соус на молочній основі. Або ж ви можете подавати батат фрі до курки чи риби в якості гарніру.

Для приготування двох порцій батату фрі знадобиться 45 хвилин і такі інгредієнти:

  • 1 батат (приблизно 580 г)
  • ½ ч.л. солі
  • 2 ст. л. олії

Як готувати батат фрі

  • Увімкніть духовку розігріватися до 200 градусів. Застеліть форму для запікання пергаментом.
  • Очистіть один батат від шкірки, промийте та наріжте брусочками товщиною десь по 1-1,5 см. Не варто різати вужче, як картоплю фрі, щоб батат не став надто мʼяким.
  • Приправте батат ½ ч. л. солі та спеціями до смаку. Викладіть батат у підготовлену форму чи деко та полийте 2 ст. л. олії.
  • Запікайте батат 35 хвилин на режимі верхнього і нижнього жару. Якщо через 30 хв скоринка не утвориться, підніміть деко вище і допікайте 5 хв в такому положенні.

Читайте також: Вершкова ніжність та трав’яний післясмак. Рецепт крем-супу з гарбуза із пармезаном

Раніше ми розповідали  корисні снеки, від яких не приростуть небажані сантиметри на талії.

Великий Київ у Google News

підписатися