Рецепт такої закуски пропонує Євген Клопотенко.
Для приготування двох порцій знадобиться 12 хвилин і такі інгредієнти:
- 2 квадратні лаваші
- 250 г твердого сиру
- 1 томат
- 1 червоний солодкий перець
- 1/3 перцю чилі
- кріп до смаку
- петрушка до смаку
- сіль та перець до смаку
Як запікати лаваш із сиром
- Натріть на крупній тертці 250 г твердого сиру. Використовуйте сир з пікантним смаком, результат буде однозначно цікавіший.
- Відокремте зелень петрушки і кропу від стебел і дрібно порубайте ножем.
- Відріжте одну третину перцю чилі, видаліть насіння і поріжте дрібними кубиками.
- В ту ж миску, в яку натерли сир, натріть один великий томат. Зробіть це так, щоб шкірка залишилася у вас в руках, її ми використовувати не будемо.
- Очистіть червоний болгарський перець і теж натріть на крупній тертці.
- Додайте до начинки подрібнений перець чилі, зелень, посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
- Перемешайте начинку.
- Лаваш наріжте зручними смужками по ширині та викладіть на середину начинку. Акуратно загорніть начинку в лаваш.
- Викладіть лаваш з начинкою на розігріту пательню гриль або на решітку гриля (якщо ви на природі) та смажте по 1-2 хвилини з кожного боку до розплавлення сиру. Готовий лаваш із сиром подавайте, посипавши подрібненою зеленню.
Читайте також: Корисний снек і чудовий гарнір – як приготувати батат фрі у духовці
Нагадаємо, поки у магазинах можна купити гарбузи, приготуйте із ним крем-суп із пармезаном.