“Київтеплоенерго” отримало дозвіл на реструктуризацію боргу за газ для надійного проходження опалювального сезону.

Автор: Галина Ворона
11:52 06.10.2023

Київська міська рада погодила комунальному підприємству "Київтеплоенерго" здійснення реструктуризації за спожитий природний газ, що виникла за відповідними договорами з НАК "Нафтогаз". Виконання цієї процедури дозволить стабілізувати фінансовий стан теплопідприємства, що є одним із ключових кроків для надійного проходження опалювального сезону.

Про це повідомляє пресслужба КП “Київтеплоенерго”.

Як зазначається, реструктуризація боргу також сприятиме формуванню в “Нафтогазі” фінансової можливості придбання обсягів природного газу, зокрема тих, що необхідні для теплопостачання столиці взимку.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєв, виконання запропонованого механізму реструктуризації дозволить укласти теплопостачальникам відповідні угоди з “Нафтогазом”, розподіляючи фінансове навантаження на “Київтеплоенерго” в частині оплати боргу за газ.

Низка об’єктивних факторів вплинула на зростання рівня заборгованості теплопостачальних підприємств країни за спожитий газ, вартість якого зросла в рази. Зазначений механізм реструктуризації сприятиме більш ефективній взаємодії “Нафтогазу” та “Київтеплоенерго”. Адже попереду важкий опалювальний сезон. Тому з одного боку, це врегулює договірні відносити компаній та унеможливить ризики перебоїв у постачанні газу для потреб міста, з іншого – фінансово стабілізує КТЕ, яке матиме необхідний ресурс для проходження зими, враховуючи ризик пошкоджень інфраструктури внаслідок атак ворога”, – пояснив Петро Пантелеєв.

У КТЕ зазначили, що механізм реструктуризації заборгованості теплопостачальних і теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання й водовідведення затверджений відповідним Законом України № 1730.

Читайте також: Віталій Кличко: Київ на порозі дуже складного опалювального сезону

Нагадаємо, Київрада закликала уряд погасити борг перед Києвом у 6,8 млрд грн.

Останні новини