Київпастранс отримає двадцять сучасних трамваїв на 24,9 млн євро

19:02 02.01.2021

Одеська компанія "Татра-Юг" стала переможцем тендера на постачання 20 багатосекційних трамваїв для комунального підприємства "Київпастранс".

Про це повідомляє Центр транспортних стратегій.

На даний момент пропозицію від компанії “Татра-Юг” було акцептовано: підписання контракту затягується через скаргу, подану іншим учасником торгів.

За вказаний бюджет тендера нами було запропоновано 20 одиниць нових низькопідлогових вагонів, іншим учасником торгів (консорціум “Електронтранс”) запропоновано 14 одиниць, а третій учасник (консорціум” Білкомунмаш”) висунув пропозицію в 10 одиниць трамвайних вагонів”, – пояснюють представники “Татра-Юг”.

Вони висловили надію, що у 2021 році контракт усе-таки буде підписаний.

До слова, тендер був оголошений 6 вересня 2019 року. Згідно документом, закупівля нових трамваїв задовжки для Київпастрансу реалізується за рахунок кредитних коштів Європейського інвестиційного банку (ЄІБ). Очікувана ціна закупівлі – 24,893 млн євро.

Окрім трамваїв, постачальник має надати супутні товари та послуги, включаючи постачання комплекту обов’язкових запасних частин і витратних матеріалів, технічної документації, введення в експлуатацію і гарантійну діяльність.

Тим часом на Троєщині збираються відремонтувати трамвайну колію. Загальна вартість реконструкції становить майже мільярд гривень.

Читайте також: Кияни просять повернути трамвай на проспект Гагаріна

 

 

Останні новини