Київ проти насилля. Депутати прийняли цільову програму на 155 млн грн

Автор: Галина Ворона
13:00 27.05.2021

Київ на міському рівні докладатиме зусилля, щоб запобігати та протидіяти домашньому насильству та/або насильству за ознакою статі. Щоб побороти це ганебне явище, столиця витратить 155 млн грн впродовж 2022-2024 рр.

За прийняття цільової програми проти насилля на сьогоднішньому засіданні проголосував 81 депутат.

Як зазначила заступниця голови КМДА Марина Хонда, для реалізації програми залучатимуть не тільки бюджетні кошти, а й кошти міжнародних організацій, громадських організацій, соціально відповідального бізнесу.

Нова міська цільова програма “Запобігання та протидії домашньому та гендерно-зумовленому насильству на 2022-2024 рр.”  передбачає:

  • створення мобільних бригад соціально-психологічної допомоги, що працюватимуть спільно з поліцією та надаватимуть постраждалим комплексну соціально-психологічну допомогу;
  • створення ще одного притулку для постраждалих;
  • створення Денного центру на Лівому березі, який буде надавати консультативну, психологічну та юридичну допомогу та інші послуги;
  • створення програм психологічної реабілітації та соціальної адаптації до повноцінного соціального життя. Зокрема, навчальні курси як можливість отримання нової професії;
  • затвердження плану спільних дій усіх відповідальних структур для запобігання та протидії домашньому насильству;
  • постійне навчання та підвищення рівня професійності соціальних працівників, психологів;
  • інформаційно-просвітницькі кампанії, заходи, акції, робота з дітьми в навчальних закладах, руйнація стереотипів та формування нетерпимого ставлення до насильства.

До слова, подивитись трансляцію сьогоднішнього засідання Київради можна тут. Депутати мають розглянути низку земельних рішень, а також ухвалити ще одну цільову програму – з підвищення енергоефективності. Є у порядку денному і питання про скандальне ДПТ Мінського масиву, яке вже двічі не змогли прийняти.

Читайте також: Б’є значить сяде. Скільки звернень щодо домашнього насилля зафіксовано в Києві

Нагадаємо, нардепи пропонують жорсткіше карати за домашнє насилля.

Останні новини