Киянин вимагає прибрати велосмуги та смуги для громадського транспорту

Автор: Володимир Хлєбников
18:29 04.10.2022

Киянин зареєстрував на сайті міськради петицію з вимогою "припинити окупацію вулиць Києва так званими "смугами громадського транспорту" та "велосмугами".

Автор петиції, Володимир Манжура, також вимагає демонтувати існуючі смуги ГТ та велосмуги та “привести дорожне покриття вулиць відповідно ДСТУ“.

На його думку, “останні сім-вісім років пересування транспорту магістральними вулицями Києва дійшло до повного колапсу“.

Приблизно…  40% дорожнього полотна віддані, з подачі теоретиків-“урбаністів”… так званому “громадському транспорту” та одно-двоколісним іграшкам. В умовах загострення агресії сусідньої недодержави це мало певний сенс у травні-червні 2022 року в умовах жорсткого дефіциту пального, але починаючи із серпня втратило будь-який сенс“, – пише автор петиції № 11262.

Читайте також: Військове кладовище на Лисій горі: від влади вимагають знайти інше місце

Разом з тим він не вбачає проблем у великій кількості автівок на дорогах столиці. “Автомобілі стоять у заторах, кияни дихають вихлопами та витрачають багато часу на пересування містом, поруч з абсолютно вільними смугами, які охороняють… “патрульні поліцейські”, накладаючи безпідставні штрафи на киян“, – обурився Володимир Манжура у своєму зверненні.

Станом на вечір 4 жовтня петицію підтримали лише дев’ять осіб. Збір підписів триватиме ще 59 днів.

Раніше “ВК” писав, що депутати Київської міської ради планують звернутись до Верховної Ради з пропозиціями врегулювати організацію дорожнього руху для користувачів портативних транспортних засобів на електричній тязі.

Останні новини