Кияни сказали своє слово: петиція проти забудови схилу Старокиївської гори набрала необхідну кількість голосів

Автор: Галина Ворона
05:06 09.04

Петиція із закликом до столичної влади зберегти від забудови схилу Старокиївської гори набрала необхідну кількість голосів раніше визначеного терміну. Тепер її має розглянути столична влада.

Як свідчить статистика під петицією на сайті Київської міської ради станом на 18:00 8 квітня, її підтримали 6020 киян.

До кінця терміну подання підписів залишається 34 дні.

Автор петиції Роман Любий зазначає, що зелені схили Старокиївської гори вниз від Десятинної церкви до урочища Гончарі-Кожумʼяки є однїєю з прикрас центру міста і має залишатись винятково рекреаційною зоною.

Проект “Академія Гончарного Мистецтва” не викликає довіри. Зазначене призначення установи “програми реабілітації для військових та людей з інвалідністю” схоже на введення в оману, оскільки обʼєкт є важкодоступним. Забудова втручається в ланшафт, псує вигляд міста в той час, як численні будови в житловому мікрорайоні Воздвиженка поряд зі схилом залишаються порожніми”, – йдеться у зверненні.

Читайте також: Садибу Терещенків відтворять у “цифрі”: як унікальна пам’ятка виглядає зсередини 

Нагадаємо, у березні 2024 року на вулиці Гончарній, 19, біля сходів на Старокиївську гору з Воздвиженки, почалися будівельні роботи — раніше тут анонсували будівництво Академії гончарного мистецтва для реабілітації людей з інвалідністю і посттравматичними розладами. Активісти впевнені, що інвестори лише прикриваються ідеєю реабілітації військових і людей з інвалідністю, щоб відкрити у новій будівлі ресторан і забудувати схил Старокиївської гори.

Останні новини