Кияни критикують умови оренди Житнього ринку: аукціон доводиться переносити

Автор: Галина Ворона
12:58 21.03

Столична влада вирішила віддати Житній ринок, що наразі перебуває у комунальній власності, в оренду на 15 років. Про конкурс стало відомо у 19 березня, а на подання заявок виділили всього 5 днів. Це викликало різку реакцію бізнесменів, активістів, містян, які стверджували, що за такий короткий строк неможливо підготувати документи, а отже переможець аукціону визначений заздалегідь. Після такого резонансу умови аукціону змінили.

Як повідомив мер Києва Віталій Кличко, термін подачі заяв на аукціон збільшать.

Термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від 5 днів, місто подовжить. І зараз законною процедурою оголосимо про нові торги, до яких потенційні інвестори матимуть максимальний за законом термін — 25 днів до відкритого аукціону”, – зазначив очільник міста.

Він підкреслив, що умовою оренди є збереження функціоналу та продовження роботи ринку. У вимогах до орендаря — реконструкція критої будівлі, зокрема й її даху, ремонт інженерних комунікацій. 

Як уточнив депутат Київради Тарас Козак, аукціон зі здачі в оренду Житнього ринку, який був запланований на 25 березня, буде скасовано.

Читайте також: Zara сюди не повернеться: у триповерховий магазин на Хрещатику шукають нових орендарів 

Нагадаємо, Аукціон з оренди Житнього ринку був запланований на 25 березня. Початкова ціна оренди будівлі площею понад 11 тисяч квадратних метрів — 2,5 мільйона гривень.

Останні новини