Киянці загрожує тюрма за систематичне насильство над матір’ю

Автор: Галина Ворона
16:38 05.09.2023

Столичні правоохоронці порушили кримінальне провадження проти киянки, яка систематично вчиняла насильство до своєї матері. Жінці загрожує до двох років позбавлення волі.

Як розповіли у поліції Києва, до чергової частини Шевченківського управління поліції надходили повідомлення про те, що донька вчиняє протиправні дії відносно матері: ображає та погрожує фізичною розправою.

На місці працювали правоохоронці з протидії домашньому насильству територіального підрозділу.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили кривдниці про підозру у скоєнні злочину передбаченого статтею 126-1 Кримінального кодексу України – домашнє насильство, тобто умисне систематичне вчинення психологічного насильства щодо особи, з якою винна перебуває в сімейних відносинах, що призводить до психологічних страждань та погіршення якості життя потерпілої особи”.

Санкція статті передбачає громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.

Читайте також: Домашнє насильство під час війни: яка ситуація в Києві і де шукати допомогу

Нагадаємо, у Фастові запрацював центр протидії насиллю.

Останні новини