Киянам з маленькими дітьми повертають витрати на няню

Автор: Оксана Тупальська
17:47 20.10.2022

В умовах воєнного стану батьки двох і більше дітей віком до 3 років отримують підтримку від держави на оплату послуг няні. У Києві проект «муніципальна няня» не припинив реалізацію після російського вторгнення.

Про це кореспонденту «Великого Києва» розповів заступник голови Оболонської районної адміністрації Олександр Сазанович.

“Призначення компенсації послуги “муніципальна няня” здійснюється структурним підрозділом з питань соціального захисту населення, районних у місті Києві держадміністрацій. Право на отримання компенсації послуги мають громадяни України, іноземці, особи без громадянства, які є батьками, опікунами двох і більше дітей до трьох років і є особами з інвалідністю І чи ІІ групи і на законних підставах проживають на території України та уклали договір з муніципальною нянею”, – розповів Сазанович.

Відповідно до урядової постанови, батьки, які співпрацюють з нянею, яка погодилась допомагати в догляді за дитиною та підписала договір, отримують на одну дитину 2100 грн на місяць.

Якщо ж дитина належить до категорії, що потребує додаткового догляду, до досягнення нею 6-річного віку на няню виплачують 4200 грн на місяць.

Що відбувається на ринку послуг догляду за дитиною розбирався раніше «Великий Київ».

 

Останні новини