Киян закликають повернутись до маскового режиму

Автор: Галина Ворона
17:27 08.01

Влада столиці закликає киян повернутись до маскового режиму в людних місцях, щоб уникнути зараження COVID-19.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Він пояснив, що такі рекомендації дала Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ)  після того, як у багатьох країнах протягом кількох тижнів зростала кількість респіраторних захворювань, спричинених COVID-19, грипом та іншими патогенами.

У Києві це питання теж актуальне. Адже щотижня фіксуються нові випадки захворювання на коронавірус. Серед пацієнтів, яких госпіталізовано, є й важкі пацієнти”, – зазначив Микола Поворозник.

Він підкреслив, що киянам доцільно повернутись до маскового режиму в місцях скупчення людей для зменшення ризику зараження.

Йдеться в першу чергу про ваше здоров’я, яке потрібно берегти. Зокрема, при погіршенні стану і перших симптомах недуги слід обов’язково звертатись до свого сімейного лікаря та, за потреби, яку визначить лікар, вчасно проходити тестування на COVID-19″, – зауважив Микола Поворозник та нагадав, що найнадійнішим захистом від тяжкого перебігу коронавірусної хвороби є вакцинація.

Зауважимо, за даними Київського міського центру контролю та профілактики хвороб МОЗ, минулого тижня у столиці від ускладнень COVID-19 померли 10 дорослих, у відділенні реанімації та інтенсивної терапії перебуває 9 дорослих пацієнтів. Загалом за тиждень у столиці на COVID-19 захворіла 481 особа, зокрема 40 дітей до 17 років. Госпіталізовані 112 особи, із яких 61 дитина. 

Читайте також: Морози наступають: як вберегтися від переохолодження та три “не” при зігріванні

Нагадаємо, киянам варто подбати також про щеплення проти смертельної інфекційної хвороби, яка нещодавно забрала життя мешканки Київщини.

Останні новини