Китайський виробник автомобілів Geely потрапив до списку спонсорів російської агресії

Автор: Оксана Тупальська
19:23 26.06.2023

Китайський виробник автомобілів Geely потрапив НАЗК до чорного списку, Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну бізнес не лише не залишив російський ринок, але й збільшив там продажі своєї продукції.

Компанія Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє кількома брендами, зокрема Geely Auto, Lynk & Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Після повномасштабного вторгнення Деніел Лі, виконавчий директор холдингової компанії, заявляв, що не хоче наказувати своїм компаніям залишати російський ринок.

«Я абсолютно не розумію, чому ми повинні змушувати кожен свій автобренд карати російського клієнта», — сказав він, виступаючи на саміті FT «Майбутнє автомобіля», пише Судово-юридична газета.

Після того, як глобальні конкуренти пішли з ринку внаслідок вторгнення РФ в Україну, Лі Шуфу навпаки закликав своїх представників розвивати бізнес в РФ та отримувати ще більше доходів. За перші три місяці 2023 року виробник вдвічі збільшив свої доходи. 

Станом на травень 2023 року мережа офіційних дилерів Geely представлена в 89 російських містах і налічує 157 дилерських центрів.

Нагадаємо, СБУ вичвило, що Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування допомагало «Росатому» обходити санкції.

Останні новини