Акула пошматувала українців у Єгипті. 12-річний хлопчик втратив руку

19:55 26.10.2020

Українська родина, що відпочивала у Єгипті, серйозно постраждала під час снорклінгу від нападу акули. Дванадцятирічний хлопчик досі в реанімації, він переніс одну операцію, завтра друга, поранену руку врятувати не вдалося.

Про це повідомляє Державне агентство розвитку туризму України.

На жаль, це не перший випадок, коли попри застереження туроператорів та заборони відпочивальники за межами готелю купують у місцевих екстремальні тури. Вони навіть не знають, що для цього потрібний окремий страховий поліс.

Зараз лікування взяв на себе уряд Єгипту, надається вся необхідна медична допомога. Посольство України на зв’язку з рідними постраждалих.

Туристів закликають бути максимально обережними в країні перебування, заздалегідь ознайомитися з правилами безпеки, брати екстремальні тури у своїх ліцензованих туроператорів або їхніх офіційних локальних партнерів.

За даними turprofi, надзвичайна ситуація трапилась у неділю, 25 жовтня під час занурення на території заповіднику “Рас Мохаммед”, де заборонена зупинка екскурсійних яхт. Акула покусала матір та її 12-річного сина, травми також отримав інструктор, який проводив екскурсію.

Туроператор зазначає, що туристи придбали у третіх осіб (не у туроператора чи його партнерів) послугу занурення з аквалангом з екскурсійних яхт. Згідно з інформацією з відкритих джерел, починаючи з 1 листопада 2019 року такі послуги заборонені на курортах Синаю з метою збереження підводної екосистеми. 

Спочатку туристи звернулися до гіда у готелі щодо придбання такої екскурсії. Їм відмовили та попередили, що уряд Єгипту заборонив дайвінг з плавальних засобів. Після цього туристи вирішили придбати таку послугу у третіх осіб поза межами готелю, в якому відпочивали.  

Наразі всі постраждалі перебувають у лікарні. Матір отримала глибокі рани від укусів. Дитина втратила частину руки нижче ліктя. Обоє вже прооперовані. 

Читайте також: П’яна жінка із дитиною в салоні рухалась зустрічною смугою без гуми на колесі

Останні новини