Купувала “золоті” генератори для шкільних укриттів: посадовицю Голосіївської РДА підозрюють у зловживаннях на 1,3 млн грн

Автор: Галина Ворона
02:27 27.01.2023

Посадовицю Голосіївської РДА підозрюють у махінаціях при закупівлі генераторів для навчальних закладів, які завдали столичному бюджету 1,3 млн грн збитків.

Про це повідомляє столична прокуратура.

За даними слідства, Управління освіти Голосіївської РДА за результатами тендерної процедури уклало з підприємством договори на закупівлю генераторів, щоб забезпечити електроенергією укриття 17 навчальних закладів Голосіївського району з очікуваною вартістю понад 3,7 млн гривень.

При цьому, з метою безпідставного та незаконного отримання коштів з міського бюджету посадовці забезпечили перемогу в тендері підприємцю, який запропонував ціни значно вище ринкових, що призвело до безпідставного перерахування бюджетних коштів на суму понад 1, 3 млн гривень.

Начальнику Управління освіти Голосіївської районної у місті Києві державної адміністрації повідомлено про підозру за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

Слідство триває, перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Читайте також: У Києві ексректор університету нарахував собі премій на ₴1,3 мільйона — йому оголосили підозру

Нагадаємо, ексдиректору та посадовцю КП Василькова повідомили про підозру у розтраті 800 тис. грн.

Останні новини