Кухарі, зварники, швачки, електрики – столичним переселенцям пропонують безкоштовне навчання

Автор: Галина Ворона
14:17 16.01.2023

Вимушені переселенці у Києві можуть отримати затребувану професію та використати додаткові можливості для працевлаштування в нових реаліях життя.

Як розповіли в Департаменті освіти і науки Києва, у закладах професійної (професійно-технічної) освіти розпочато безкоштовне навчання для цієї категорії осіб у рамках проєкту “Професійна інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Україні”.

Наразі сформовані навчальні групи з мешканців різних регіонів: м. Цюрупинськ (Херсонська обл.), м. Суми, м. Енергодар (Запорізька обл.), смт. Красногвардійське (Крим) тощо у таких закладах:

  • Київський професійний ліцей транспорту (тел. 290-81-21, електронна адреса: kplt9@ukr.net) – підготовка за професією “Кухар”;
  • Київський професійний ліцей будівництва і комунального господарства (тел. 298-00-37, електронна адреса: licey_19@ukr.net) – за професією “Зварник”;
  • Київське вище професійне училище технологій та дизайну одягу (тел.292-17-10, електронна адреса: kvputdo@ukr.net) – за професією “Швачка”;
  • Навчально-науковий центр професійно-технічної освіти НАПН України (тел. 259-41-58, електронна адреса: nnc_pto_apn@ukr.net) – за професією “Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів”.

Також триває набір для опанування професій “Електрик”, “Електромонтажник” у Київському професійному енергетичному ліцеї (тел.430-93-76, електронна адреса: kpel@ukr.net).

Як зазначили у департаменті, переміщені українці мають змогу здобути базові знання упродовж 3х місяців у новій для себе сфері, отримавши сертифікат з відповідною кваліфікацією.

Читайте також: Професійна освіта онлайн – з’явилась платформа для навчання робітничим спеціальностям

Нагадаємо, нагадаємо, безробітних киян залучать до “Армії відновлення”: заготовляти дрова, розбирати завали.

Останні новини