Куди надавати інформацію про українських полонених, загиблих, зниклих безвісти

Автор: Любава Лисичкіна
10:19 18.03.2022

В Україні створили Національне інформаційне бюро, що збиратиме і систематизуватиме інформацію про українців, які загинули, зникли безвісти або потрапили в полон, а також про полонених і загиблих окупантів.

Як  повідомила віцепрем’єрка Ірина Верещук, мова йде як про  українських військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно утримуваних рф,  так і про  мирне населення.

Збиратимуть дані про російських загиблих  і полонених теж.

За словами Верещук, українські захисники щоденно беруть у полон тих, хто незаконно вторгся на нашу територію з 24 лютого поточного року. Тож списки як загиблих, так і полонених  орків також  складатимуться,  а їхні родини будуть знати, куди влада росії відправила їх чоловіків, дітей та братів.

“Надалі ми створимо щось на кшталт обмінного фонду і через структури Міжнародного комітету Червоного Хреста, який виступатиме нейтральним посередником, будемо надавати інформацію супротивній стороні”, – пояснила посадовиця.

Вже запрацювала «гаряча лінія» Національного інформаційного бюро:

1648 та (044) 287-81-65  – для первинного збору інформації і комунікації із постраждалими. Лінія також функціонуватиме у месенджерах.

Як відомо,  утилізовано вже понад 14200 орків, 450 танків та 93 літаки.

Останні новини