Рецепт поживного і корисного супу пропонує Євген Клопотенко.
Окрім багатого вітамінного вмісту, цей суп має низку переваг: для приготування 4 порцій знадобиться всього 30 хвилин.
Інгредієнти
- 500 г картоплі
- 1 ріпчаста цибулина
- 3 горошини духмяного перцю
- 1 лавровий лист
- 150 г шпинату
- 100 г мідій
- 2 зубчики часнику
- 2 гілочки чебрецю
- 30 г волоських горіхів
- 1 ст. л. соняшникової олії
- 2 ст. л. Оливкова олія (для подачі)
- за смаком Сіль
Покроковий рецепт
- Картоплю почистіть, поріжте на невеликі шматочки. Викладіть картоплю в каструлю, залийте водою, додайте сіль, цілу очищену цибулину, духмяний перець і лавровий лист. Цибулина і спеції додадуть супу особливого смаку і аромату.
- Достаньте цибулю і прянощі, залишивши картоплю у воді, в якій вона варилася. У цьому рецепті картопля грає роль згущувача.
- Шпинат добре промийте, зріжте нижню частину, а листя поріжте великими шматочками.
- Викладіть подрібнене листя шпинату в каструлю з картоплею, доведіть до кипіння, проваріть 1-2 хвилини і зніміть з вогню.
- Для обсмажування мідій підготуйте часник і чебрець. Вони додадуть мідіям приємного аромату. Часник чистити не потрібно, достатньо придавити його ножем.
- На пательні розігрійте олію і викладіть часник з чебрецем. Обсмажуйте 1-2 хвилини, поки часник і чебрець не віддадуть свій смак і аромат.
- Після цього видаліть чебрець і часник з пательні, залишивши в ній лише ароматну олію.
- Обсмажте на середньому вогні в пательні з маслом розморожені мідії до готовності, періодично їх помішуючи. На це знадобиться близько 3-5 хвилин.
- Перебийте суп занурювальним блендером прямо в каструлі до отримання однорідної консистенції. Спробуйте суп на смак і за необхідності додайте сіль.
- Розлийте готовий суп по тарілках. Я рекомендую подавати суп порційно – це зовсім не складно, проте дуже красиво.
- У кожну тарілку додайте подрібнені ядра волоських горіхів, трохи мідій і полийте невеликою кількістю оливкової олії.
При бажанні отримати більш насичений смак можна приготувати суп пюре з вершками зі шпинату. Ви отримаєте кремову консистенцію і м’який смак. Вершки можна додавати наприкінці приготування, перед тим як перебивати суп блендером. Використовуйте густі вершки 20-30% жирності – на таку порцію буде достатньо додати 100 мл.
Читайте також: Кокосове печиво за пів години майже без борошна: простий рецепт на кожен день
Раніше “ВК” розповідав про корисні закуски, від яких не приростуть небажані сантиметри на талії.