Кращі за Javelin: столичне підприємство в рази наростило виробництво дальнобійних ракетних комплексів

Автор: Оксана Тупальська
18:45 08.08.2023

Київське конструкторське бюро "Луч" у липні вчетверо наростило об'єми виробництва протитанкових ракетних комплексів "Стугна-П". Техніка призначена для ураження танків та броньованих цілей, серед яких - оснащені засобами динамічного захисту.

Український протитанковий ракетний комплекс ПТРК може вести вогонь керованими ракетами калібру 130 або 152 мм з різними бойовими частинами. Ракети комплексу можуть уражати не лише танки й іншу бронетехніку, а і укріплені позиції. Також, як розповідає Мілітарний, відомі випадки збиття у повітрі російських гелікоптерів керованими ракетами комплексу «Стугна-П», зокрема це були ударні Ка-52.

Зазначається, що комплекс “Стугна-П” напівавтоматичний і має систему наведення ракети за лазерним променем. Експортний варіант має назву «Скіф».

Протитанковий комплекс уражає цілі на максимальній відстані 5 км та пробиває 800 або 1100 мм броні, залежно від використаної ракети. Керувати ПТРК можна дистанційно із укриття за допомогою пульта.

У лютому 2023 року, Нацгвардія України отримала 130 мільйонів гривень на замовлення протитанкових ракетних комплексів «Стугна-П».

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко повідомив про підготовку складного опалювального сезону та сказав, що російських атак на енергосистему не уникнути. 

Останні новини