Коли можуть офіційно скасувати роумінг України з ЄС

07:39 06.10.2022

Принцип безкоштовного роумінгу для України з країнами-членами Європейського Союзу може бути затверджений на конференції з відбудови України, яка запланована на жовтень цього року.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, пише ZN.UA.

За словами Федорова, переговори тривають. При цьому, ЄС доведеться змінити процедуру для країни, яка поки що не є членом союзу.

Як наслідок вартість мобільних послуг у межах роумінгу стане значно нижчою, порівняно з цінами до 24 лютого. Також зникне потреба змінювати SIM-карти під час поїздок Європою, а права споживачів будуть захищені за правилами ЄС.

Водночас українські оператори кажуть, що безкоштовний роумінг де-факто вже працює. Підставою стала підписана ще у квітні спільна заява між українськими та європейськими операторами. До заяви долучилися три українських мобільних оператори: «Київстар», Lifecell, Vodafone, а також 52 мобільних і 19 фіксованих європейських операторів.

Фактично  українські переселенці в Європі уже використовують для зв’язку з батьківщиною картки вітчизняних мобільних операторів, сплачуючи при цьому лише за звичний пакет послуг мобільного зв’язку свого українського оператора (абонплату).

Останні новини