Кофту Зеленського кольору хакі продали на аукціоні за понад 3 млн гривень

Автор: Любава Лисичкіна
12:18 07.05.2022

У Лондоні на благодійному аукціоні зі збору коштів для допомоги Україні продали флісову кофту президента Володимира Зеленського. Вартість лоту зросла до 90 тисяч фунтів стерлінгів.

Фото: Facebook Олена Зеленська

Як повідомляє The Telegraph, на аукціоні  Brave Ukraine, організованому Christie’s, були представлені й інші лоти, зокрема глечик у вигляді півня, подарований Джонсону під час його прогулянки із Зеленським по Києву, екскурсія Києвом за участі мера міста Віталія Кличка тощо.

Аукціоном у галереї Tate Modern керував особисто прем’єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон

Відомо, що стартова ціна кофти президента Зеленського склала 50 тис. фунтів стерлінгів. Ідеться про флісову кофту кольору хакі, в якій Зеленський зустрічав у Києві Бориса Джонсона, спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі, записував численні відеозвернення тощо.

Володимир Зеленський виступив із відеозв’язку перед торгами, закликавши Велику Британію й надалі підтримувати Україну фінансово та зброєю. Він назвав цей час годиною потреби для України та порівняв із битвою за Британію і кампанією The Blitz – періодом інтенсивних бомбардувань острова Британія німцями у 1940-1941 рр. під час Другої світової війни.

Аукціон Christie’s став частиною програми, яка має на меті зібрати на допомогу Україні ще 1 мільйон фунтів стерлінгів.

До слова, українські захисники утилізували 25 100 російських військових.

Останні новини