Кличко разом з українцями у Франції на власні очі побачив, як Ейфелева вежа засяяла кольорами Державного прапора України (фото)

Автор: Вікторія Мілюта
09:18 25.08.2023

Мер Києва Віталій Кличко вітав українців із Днем Незалежності в Парижі. Там він взяв участь у церемонії підсвічення Ейфелевої вежі в кольори Державного прапора України.

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

«Париж святкував День Незалежності України. Французи, гості міста і, звичайно, дуже багато українців, які тимчасово мешкають у Франції. Ввечері ми з мером французької столиці взяли участь у підсвіченні Ейфелевої вежі в кольори Державного прапора України. На площу Трокадеро прийшло дуже багато українців, скрізь лунала українська, наш гімн, неймовірна атмосфера. Дякую Парижу і Франції за підтримку наших громадян, за допомогу нашій державі! Слава Україні!» – написав голова Києва у своєму Telegram-каналі.

Раніше у центрі французької столиці біля музею Пті-Пале урочисто відкрили Київський сквер. Він розташований поруч із Єлисейськими полями.

Читайте також: Світові лідери привітали українців з Днем Незалежності: основні тези

Також разом із мером Парижа Анн Ідальго Кличко зустрівся з міністром звʼязків між урядом та парламентом і з питань демократії уряду Іспанії Феліксом Боланосом Гарсія. Разом вони вшанували пам’ять бійців «Нової Франції» в межах відзначення 79-ї річниці визволення Парижа. Захід відбувся в мерії міста.

Сьогодні у Кличка запланована зустріч з мером Брюсселя Філіпом Клозом. Зокрема, мери обговорять наступний Інвестиційний форум Києва, який проходитиме в листопаді в Брюсселі. На ньому зберуться європейські бізнесмени, інвестори, експерти та політики.

Останні новини