Обстріли Києва: Кличко повідомив, скільки грошей піде на відновлення пошкоджених будинків

Автор: Володимир Хлєбников
15:48 30.05.2022

На реконструкцію та капремонт житлових будинків і приміщень соціальної інфраструктури Києва, які були пошкоджені внаслідок обстрілів російських окупантів, зі столичного бюджету виділять майже 600 млн грн.

Про це 30 травня повідомив мер Києва Віталій Кличко.

Київ виділяє кошти і розпочинає реконструкцію та капремонт житлових будинків і приміщень соціальної інфраструктури столиці, пошкоджених обстрілами російських варварів. Столиця виділяє з бюджету майже 600 мільйонів гривень“, – написав він у себе в Telegram.

Ще 200 мільйонів столиці пообіцяв надати уряд. “Дуже розраховуємо на це, адже відновити в столиці потрібно загалом майже 390 будівель. З них понад 220 – це житлові будинки. Інші – об’єкти соціальної інфраструктури (медзаклади, садочки, школи, установи соціального захисту, адмінбудівлі)“, – додав Кличко.

Читайте також: Втрати столичного бюджету: звідки Київ братиме гроші

Примітно, що свій допис мер проілюстрував колажем пошкоджених багатоповерхівок, серед яких присутній будинок на пр-ті В. Лобановського, 6А в Солом’янському районі. Ворожа ракета влучила в нього наприкінці лютого.

Нещодавно стало відомо, що мешканці цього будинку самостійно збирають кошти на відновлення житла. Власним коштом вони розібрали завали й підсилили зруйновані поверхи, аби не було обвалу. На це люди витратили півтора мільйона гривень. Жителі багатоповерхівки бідкаються, що жодна державна програма з відновлення будинку ще не запрацювала.

Читайте також: Вирішили не чекати компенсацій. Мешканці Ірпеня будуть самотужки відбудовувати свій багатоквартирний будинок

Останні новини