Кінець 1950-х. Як виглядало будівництво Палацу Спорту

Автор: Любава Лисичкіна
23:46 01.02

Палац Спорту було урочисто відкрито для вболівальників та відвідувачів понад 9 грудня 1960 року.

Світлинами , яким понад 60 років, поділилися у спільноті Клуб Корінного Киянина.

Київський палац спорту (КПС) — найбільша крита спортивно-видовищна споруда України, розташована у центральній частині міста Київ, біля підніжжя Черепанової гори.

Відомо, що КПС споруджений за проектом архітекторів Михайла Гречини, О. Заварова та Ю. Євреїнова, інженерів С. Реп’яха та С. Чудновської. Роботи з моменту закладення першого блоку до здачі в експлуатацію були завершені за рекордно короткий термін — всього за 975 днів (2 роки і 8 місяців).

У 1981–1982 рр. Палац докорінно реконструювали. Повністю модернізовано системи освітлення та технічного господарства. Змінили вигляд інтер’єри та холи — вони стали просторіші та світліші, їх опорядили численними роздягальнями та буфетами. Головне завдання проведення реконструкції — створити максимально зручні умови для учасників і глядачів заходів — було вирішене успішно.

Оновлений Палац спорту постав перед відвідувачами майже таким, яким ми бачимо його сьогодні. Після реконструкції Палац спорту й донині є високотехнологічною спорудою, популярною серед спортсменів, бізнесменів, естрадних виконавців та відвідувачів.

Палац спорту — чотириповерхова конструкція із скла, алюмінію та бетону.

Габарити складають: довжина — 138 метрів, ширина — 78 метрів, висота над спортивною ареною — 18,5 метрів.

Архітектурні рішення створюють враження легкості і простору, в холах завдяки алюмінієвим склопакетам рівномірне денне освітлення. У підвісній стелі розташована сучасна система освітлення, що працює у кількох режимах. Вона забезпечує можливість високоякісної трансляції по кольоровому телебаченню будь-якого заходу в Палаці.

 

Останні новини