Кількість вбитих окупантами на Київщині перевищила 1000 осіб

Автор: Галина Ворона
14:31 19.04.2022

У Київській області у результаті російської агресії загинуло понад 1000 цивільних осіб, переважна більшість людей були застрелені. Понад 420 тіл загиблих виявили лише у Бучі. Злочини окупантів в області фіксують 400 правоохоронців, вони вже опитали понад 27 тисяч осіб.

Про це розповів голова поліції Київської області Андрій Нєбитов.

За його словами, тіла продовжують виявляти, бо люди повертаються додому і знаходять загиблих у себе вдома чи у обійстях.

Так, за останню добу правоохоронці провели огляд та доставили до моргів Київщини тіла 48 людей.

Як зауважив представник поліції, люди продовжують гинути ще й від “подарунків”, які окупанти позалишали всюди – у будинках на дверях, у пральних машинах, холодильниках, мікрохвильовках.

Так, за квітень зафіксовано 12 випадків травмування і загибелі людей, які підірвались на залишених окупантами вибухонебезпечних предметах.

Мінували в тому числі кладовища – на одному із цвинтарів Київщині виявили 13 розтяжок.

От вам ціна братнього народу. Вони, знаючи що у нас через тиждень будуть поминальні дні і люди підуть на кладовища, наставили там розтяжок, щоб люди загинули чи травмувалися… що тут можна сказати”, — додав Андрій Нєбитов.

Читайте також: Тиждень їздила автостопом на пошуки сина. Іноземний фотограф розповів про трагедію 70-річної мешканки Київщини

Нагадаємо, російські солдати вбили 269 мирних мешканців Ірпеня.

у Києві днями виявили замасковану серед гілля розтяжку. 

Останні новини