Про це повідомив керівник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.
Напередодні, 20 червня, повідомлялося про 20 хворих на гостру кишкову інфекцію після вживання шаурми.
За даними Рубана, швидкопсувну їжу продавали з двох яток у Дарницькому районі столиці: на пр-ті Бажана та вул. Анни Ахматової. Люди отруїлися м’ясом, яке додавалося в шаурму. Зараз підприємство, що торгувало зіпсованим товаром, зачинене, а все його обладнання демонтовано.
“За даним випадком порушено кримінальне провадження. Проводяться слідчі дії. Також здійснюються заходи щодо недопущення реалізації цього м’яса на території Києва. Планується масова перевірка по місту яток з шаурмою. Також перевірятимуть точки, де можуть продавати інші швидкопсувні продукти“, – сказав Рубан.
Читайте також: Консерви, консервація і продукти тривалого зберігання: симптоми та допомога при отруєнні від парамедиків
Він нагадав, що підприємці, які торгують харчовими продуктами, зобов’язані дотримуватися температурного режиму, однак через запровадження воєнного стану “ця проблема не контролювалася” належним чином.
“Випадки нездужання киян пов’язані з вживанням шаурми, придбаної в павільйонах за адресою Ахматової, 44 та Урлівська, 11 у Дарницькому районі. Також з 16 по 20 червня надійшло 20 екстрених повідомлень, у т.ч. троє серед дітей до 17 років, з приводу захворювання на кишкову групу інфекцій, пов’язаних із вживанням шаурми з третьої точки — на проспекті Бажана, 3“, – уточнив Рубан.
Раніше “ВК” писав, що до торгової точки, де продавали шаурму, навідалася поліція.
Читайте також: Анафілактичний шок і отруєння “в нагрузку”. На ринку в Києві продавали небезпечну черешню