Керуючий справами УПЦ МП подякував нардепам, які не голосували за заборону церкви московського патріархату

Автор: Анна Ткаченко
01:31 23.10.2023

Керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній подякував народним депутатам, які 19 жовтня 2023 року не голосували за урядовий законопроект №8371, який, як вважають в Українській Православній Церкві Московського Патріархату спрямований проти них.

Про це повідомляє Православня жизнь.

Як зазначив архиєрей, ухвалений Верховною Радою України у першому читанні законопроект – “це не політичне питання, а цілеспрямована боротьба з Церквою Христовою, боротьба з Богом”.

«Тому хочеться, перш за все, подякувати тим депутатам, які це зрозуміли, побороли страх перед шельмуванням їх різними публікаціями в інтернет-просторі, перед погрозами з боку радикальних сил та не проголосували за цей законопроект. Низький вам уклін за вашу мужність!» – сказав митрополит Антоній.

Він також додав, що Церква Христова неодноразово переживала гоніння і, як правило, Вона «завжди стає сильнішою, аніж була до переслідувань».

Нагадаємо, у парламенті прихильники московської церкви вимагали зняти з порядку денного голосування змін до закону щодо діяльності в Україні релігійних організацій.

Останні новини