Катували, обливали пальним та вимагали гроші: на Київщині затримали групу розбійників

Автор: Вікторія Мілюта
22:58 21.05.2023

На Київщині затримали групу злочинців, які вчинили серію нападів на господарів маєтків у Бучанському та Броварському районах.

Про це повідомляє поліція Київської області.

Як було встановлено, озброєні автоматами та пістолетами розбійники вдирались до будинків вночі, зв’язували та катували людей. 

Організатором групи виявився 29-річний житель столиці, який перебував у розшуку за бандитизм та угон транспорту. Правоохоронці зазначили, що розбійні напади він скоював разом із двома поплічниками.  

Так, в Ірпені вони увірвались до будинку 70-річного містянина, нещадно його побили, погрожували та вимагали гроші. Розбійники перерили весь будинок, забрали готівку і зникли. 

А у селі Красилівка «тріо» вчинило напад на родину підприємця, коли ті увечері відпочивали. Озброєні лиходії побили власника будинку, погрожували відрізати вуха, а потім облили пальним та хотіли його підпалити. Після того, як сім’я віддала всі заощадження, злочинці залишили будинок. 

Читайте також: У центрі Києва пограбували іноземного волонтера

Поліція затримали розбійників у Хмельницькій області перед тим, як вони готувались вчинити черговий напад. Двоє з них наразі перебувають у слідчому ізоляторі, третьому учаснику угруповання, який втік за кордон, заочно повідомили про підозру.  

У ході проведення 14 обшуків поліцейські вилучили автоматичну зброю, гранати, кайданки, пластикові хомути, засоби для відмикання дверей, банківські картки, одяг, в якому вчиняли розбої, та інші речові докази. 

Тепер фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що у столиці крадій 8 разів грабував той самий магазин.

Останні новини