Кардіологи врятували енергетика, який не мав часу на довгу реабілітацію, бо треба швидко повернутися на роботу

Автор: Любава Лисичкіна
22:39 15.04

Чоловік працює енергетиком, тож не міг дозволити собі довго хворіти і єдиний шанс повернутися швиденько на роботу – це погодитися на мініінвазивну операцію.

Навіть найскладніші випадки, такі як протезування аортального клапана, стали більше виконувати мініінвазивно. Так,  у 52-річного пацієнта Леоніда Лазутіна рік тому почалася аритмія. В Інституті Амосова діагностували важку аортальну ваду, яку потрібно було негайно корегувати.
Чоловік  погодився на операцію на серці тільки тому, що це буде мініінвазивно. Леонід працює в енергетичній галузі, яка переживає важкі часи через постійні обстріли ворогом. Окрім руйнувань критичної інфраструктури країни, на жаль, нещодавно загинули й колеги-енергетики Леоніда, яких не так легко кимось замінити.
Було використано методику мініторакотомії. Тобто – це невеличкий розріз до 6 см в міжреберному проміжку на передньобоковій поверхні грудної клітки. Протезування аортального клапана виконано успішно. Адже такі операції  – це невеликі розрізи, менший біль, менша травматизація організму, швидший час відновлення і мінімальні рубці.
До слова, у столиці понад пів сотні медичних закладів надають послуги з реабілітації.

Останні новини