Карантин, день 708. Розкрито вплив алкоголю на ризик заразитися COVID-19

Автор: Тетяна Сененко
09:18 19.02.2022

Надмірне вживання алкоголю призводить до вищих ризиків зараження COVID-19, такі дані розкрили вчені з університету Гейдельберга в Німеччині.

Карантин, день 708. Розкрито вплив алкоголю на ризик заразитися COVID-19
Світлодіодне освітлення

Результати дослідження опубліковані на порталі препринтів наукових статей BioRxiv.

Фахівці виділили три групи піддослідних мишей, яким вводився спирт відповідно до різних форм алкоголізму у людей: ін’єкційно та за допомогою алкогольних пар, при цьому частину мишей різко позбавляли впливу алкоголю для формування синдрому відміни.

Після цього дослідники вивчили зміни у генах, які відповідають за проникнення SARS-CoV-2. Отримані дані показали, що спиртне впливає на здатність проникнення вірусу в органи.

Крім того, вживання алкогольних напоїв може знизити протизапальний ефект, оскільки спирт впливає на Mas-рецептори, що знаходяться в мембрані клітини, які відповідають за цю відповідь організму.

До слова, основними ознаками COVID-19 є кашель, втрата смаку та нюху, а також підвищена температура тіла, проте хворі на «Омікрон» можуть зіткнутися з низкою «прихованих» симптомів.

Нагадаємо, вживання в їжу якісного тваринного жиру, сала, є хорошим органічним способом профілактики Омікрон-інфекції.

У прогнозах на лютий в Україні – 59 тисяч випадків COVID-19 на добу.

Великий Київ у Google News

підписатися