Карантин, 159. Система охорони здоров’я витримає 2000 хворих на добу

08:24 17.08.2020

Країна впорається, якщо щодня буде 2 тисячі випадків коронавірусу на добу. Втім, якщо буде тенденція до ще більшого зростання, то можливо, доведеться облаштовувати тимчасові госпіталі.

Про це головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів в ефірі “Україна 24”. 

Він зазначив, що в міністерстві розробили прогноз на жовтень. 

Ми зробили прогноз, що буде в нашій країні, якщо впродовж жовтня ми будемо реєструвати щодня 2 тисячі випадків на добу. На жовтень, якщо це буде рівномірно по території країни, система охорони здоров’я впорається. Якщо динаміка госпіталізованих (буде такою – Ред.) – з 2 тисяч 20% потрапляють до закладів охорони здоров’я, з них п’ять в реанімацію, ще 20 на кисневі ліжка – система охорони здоров’я впорається”.

Тим не менше, якщо випадків коронавірусної буде ще більше – тоді буде проблема. 

Але якщо буде тенденція до зростання, або якщо буде накопичення цих 2 тисяч в двох-трьох областях, це буде критично для цих областей; можливо, доведеться залучати інші сили, можливо, тимчасові госпіталі»,

– розповів Ляшко.

Нагадаємо, що до 2000 на добу Україна невпинно наближається. Так, за вчорашню добу було виявлено 1 637 нових випадків коронавірусу, а в день перед тим – 1 847 випадків, що становить новий абсолютний антирекорд. 

Читайте також: Де в Києві жити добре: ревізія мікрорайону на Виноградарі – репортаж

Останні новини