Канікули з користю: для школярів розпочинається курс програмування на платформі “Java”

Автор: Галина Ворона
03:37 20.12.2023

Київські школярі під час зимових канікул можуть пройти курс програмування на платформі "Java" від громадської організації "Фундація розвитку інновацій".

Як повідомляє Міносвіти, для 5–8 класів доступні безплатні навчальні програми “Java For Teens”,  для 8–11 класів – “Java Basic”.

Навчання першого потоку розпочнеться вже 23 грудня, другого — 30 грудня. Щоб долучитися, необхідно зареєструватися на сайті, а потім приєднатися до відповідної групи в телеграмі.

Курс “Java For Teens” для 5–8 класів:

  • базується на використанні ресурсів стандартного пакету java.awt зі складу Java API для роботи з простими геометричними елементами, з яких утворюватимуться графічні зображення;
  • розкриває всі основні алгоритмічні та об’єктні поняття і конструкції — розгалуження, цикли, масиви, класи, об’єкти, методи;
  • формує в школярів знання і навички, необхідні для розуміння в старших класах складних абстрактних моделей алгоритмічного та об’єктно-орієнтованого програмування, що є основою промислового розроблення програмного забезпечення.

Курс “Java Basic” для 8–11 класів:

  • базується на комплекті відеоматеріалів “Програмування на Java”;
  • містить практично повний навчальний матеріал розділів “Структурне (алгоритмічне) програмування” і “Об’єктно орієнтоване програмування” з інформатики;
  • містить тестові домашні завдання англійською мовою, складені за вимогами сертифікаційних іспитів корпорації “Oracle”, виконання яких дасть учням змогу об’єктивно оцінити рівень знань і доцільність продовження навчання вже на промисловому рівні.

Навчання відбуватиметься в режимі “перевернутий кабінет” — blended learning і передбачатиме вечірні або ранкові менторські вебінари 1–2 рази на тиждень.

Читайте також: Екзотичні рослини, оригінальні смаколики та цікаве дозвілля: у Ботсаду відбудеться благодійний Різдвяний вернісаж

Нагадаємо, учні 5–7 класів шкіл Києва та інших міст і сіл країни можуть долучитися до безплатного курсу “Winter with Java” від благодійного фонду “Star for Life Ukraine”.

Останні новини