Кабміну доручено провести конкурс на ескіз Великого Герба України – дата

12:52 25.08.2020

Верховна Рада доручила Кабінету міністрів провести конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба України.

Відповідну постанову “Про оголошення конкурсу на кращий ескіз великого Державного Герба України” прийняли сьогодні депутати на позачерговому засіданні парламенту 279 голосами.

Згідно з постановою, уряд має провести конкурс на кращий ескіз великого Державного Герба України у такі етапи:

  • до 1 жовтня 2020 року утворити організаційний комітет, розробити та затвердити відповідні положення, а також вирішити питання щодо  фінансового та матеріально-технічного забезпечення організації та проведення конкурсу.
  • 01 листопада 2020 року здійснити всебічне суспільне обговорення ескізу великого Державного Герба України.
  • 01 грудня 2020 року визначити переможця та подати на розгляд Верховної Ради України пропозиції встановлені за результатами конкурсу.

Проект Постанови зареєстровано за №3994.

Довідка: Державний Герб України складається з Малого та Великого Гербів. Малим Державним Гербом України є золотий тризуб на блакитному фоні, затверджений Верховною Радою України 19 лютого 1992 р. Великий Герб України знаходиться ще у стадії розробки. На сьогодні до Верховної Ради України подано кілька варіантів законопроектів.

Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на нашій території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак свого роду, оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, став Державним Гербом УНР, у ХХ ст. як символ репрезентував різні політичні організації. Ставши Державним Гербом сучасної України, тризуб символізує тяглість і спадкоємність традицій нашої території.

Як повідомлялося раніше, Київ проведе конкурс на зображення герба столиці.

Нагадаємо, також на сьогоднішньому засіданні депутати підняли мінімальну зарплату.

Останні новини