Ігри для електорату, такі як і боротьба з контрабандою, мільярд дерев і подібні фейкові речі. Сюмар про закон про деолігархізацію

Автор: Любава Лисичкіна
21:21 01.07.2021

Для того, щоб боротися з олігархами, треба приймати антимонопольне законодавство, треба не брати людей олігархів у списки депутатів і не призначати цих людей міністрами.

Про це написала у Facebook народна депутатка з фракції “Європейська Солідарність” Вікторія Сюмар.

“Той “приємний” момент, коли олігархи з “Майбаху” і “Довіри” дружно і радісно голосують за “деолігархізацію” Зеленського. Абсурд має бути повним”, – заявила Сюмар.

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, вона назвала деолігархізацію Зеленського комедією, з якої планують зробити цілий серіал для утримання рейтингу. Сюмар наголосила – насправді це велика корупційна схема.

“Люди, які сьогодні при владі, спеціалізувались на тому, що знімали комедії, і продовжують робити це далі. Тільки якщо раніше комедія Зеленського разом з Кіркоровим називалась «Любовь в большом городе», то те, що зараз буде відбуватися, можна назвати “Любовь с большими парнями” за грубі гроші. Чому? Тому що весь цей закон найбільше нагадує мегакорупційну схему за принципом “вхід рубль – вихід десять”, – говорить Сюмар.

“Як в нас пропонується призначати олігархами: засідає ціле РНБО, воно голосує за включення в реєстр, дає красиві брифінги. Далі всі йдуть на телеканали – а потім РНБО виключає з реєстру олігархів. Без жодних критеріїв, без розуміння, чому і як. Таке враження, що РНБО оголошує: “Хлопці, вільна каса!”. Тільки розраховуватися пропонують сайтами і телеканалами”, – зауважує Сюмар.

“Питання, кешем будете брати чи ні? Ну мені здається, кешем беруть вже й зараз для зарплат в конвертах. Хочеться ще більшої каси?”, – іронізує Сюмар.

“А найбільша комедія в тому, що олігархи радісно проголосують за цей закон. Тому що вони дуже добре знають, що це всього-навсього гра. Ігри для електорату. І завтра ті самі олігархи будуть далі отримувати свої надприбутки. Тому що далі влада просто підніме тарифи, і люди, мільйони українців, які будуть дивитися шоу по телевізору, будуть цим самим олігархам платити вищі тарифи”, – прогнозує Сюмар.

“Це погана і нечесна комедія. Вона справді нагадує фарс. Так як і боротьба з контрабандою, мільярд дерев і подібні пусті і фейкові речі. Для того, щоб боротися з олігархами, треба приймати антимонопольне законодавство, треба не брати людей олігархів у списки депутатів і не призначати цих людей міністрами. Але цього не буде. Буде шоу “деолігархізація на всіх телеканалах країни”, – резюмує Вікторія Сюмар.

Нагадаємо, група народних депутатів з фракцій “Європейська Солідарність” , “Голос” та “Батьківщина” зареєстрували альтернативний законопроект про деолігархізацію.

Проте, сьогодні  Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроєкт № 5599 “Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів), внесений президентом Зеленським.

Останні новини