Іграшка “Півник з Бородянки” прикрасила ялинку у Раді ЄС

Автор: Любава Лисичкіна
22:32 20.12.2023

Особливий подарунок на ялинку в Раді отримали безпосередньо з України.

Про це Рада ЄС сповістила у Twitter (X).

Мова йде про іграшку у вигляді керамічного півника, що став вірусним в Україні як символ незламності на початку повномасштабного вторгнення. У відомстві вказали, що отримали “справді особливий подарунок” безпосередньо з України.

“Це не просто прикраса, він символізує надію, схід сонця та непереможність України. Цей орнамент, що прикрашає нашу ялинку, слугує вираженням нашої непохитної підтримки України”, – додали в Раді Євросоюзу.

 Довідково:

Бородянським півником називають декоративний виріб Васильківського майолікового заводу, який вцілів на шафці після обстрілу в Бородянці. Він разом з шафкою стали символом стійкості українців в умовах війни проти російських загарбників.

Попри те, що частину багатоповерхівки росіяни зруйнували вщент, шафка із начинням залишилася на диво вцілілою. На цій шафці попри обстріли і бомбардування вцілів і глечик у формі півника, вироблений на Васильківському майоліковому заводі. Власницею шафки  виявилася Надія Сватко. Вона дозволила демонтувати шафку разом з начинням і керамічним півником: все це передали до Національного музею Революції Гідності.

Як відомо, Український дім запрошує на прем’єру фільма про Різдво, традиції і волонтерів.

Останні новини