Ідеальна вечеря: як приготувати тушковану індичку з овочами у мультиварці

Автор: Галина Ворона
17:59 06.02

Намагаєтеся придумати, що приготувати на вечерю? Євген Клопотенко пропонує смачний та простий рецепт тушкованої індички з овочами. Її можна протушкувати в мультиварці, адже так зручніше, але рецепт цілком підходить для приготування і у звичайному посуді. М’ясо виходить ніжним та соковитим, а бонусом ви отримаєте насичену овочево-м’ясну підливу, яку можна використати для заправки гарніру.

Ідеальна вечеря: як приготувати тушковану індичку з овочами у мультиварці
Світлодіодне освітлення

Як зазначає Євген Клопотенко, мультиварка спрощує процес приготування.

Замість неї, м’ясо можна стушкувати у звичайній каструлі з товстим дном, сотейнику або сковорідці з товстим дном та високими бортами. Якщо використовуєте каструлю, то м’ясо з овочами можете обсмажити просто в ній, додавши 2 ст. л. рослинної олії. Або посмажте інгредієнти окремо на пательні, а потім перекладіть до каструлі. Виставляйте маленький вогонь, так само накривайте каструлю кришкою. Але час від часу варто поглядати до м’яса, та, за потреби долити більше води, якщо ви побачите що вона сильно википіла.

Для рецепта використали філе бедра індички, але ви також можете взяти філе грудки або купити бедро з кістою та видалити її самотужки. Крім індички, чудово для тушкування підходить також задня частина яловичини або свинини. Якщо ви любите більш гостру та пікантну їжу, вам сподобається гуляш з індички, солодкого перцю і томатної пасти

Для приготування 4 порцій знадобиться 1 година 25 хвилин та такі інгредієнти:

  • 600 г філе бедра індички
  • 1 цибуля
  • 1 морква
  • 100 мл води
  • 2 ст. л. рослинної олії або вершкового масла
  • 0,5 ч. л. солі
  • 5 горошин духмяного перцю
  • 1 лавровий листок.

Як готувати

  • 600 г бедра індички зачистьте від зайвого жиру та плівок, наріжте на кубики розміром приблизно 2 на 2 см.
  • Увімкніть мультиварку на режим “смаження”, налийте на дно чаші 2 ст. л. олії, розігрійте та обсмажте нарізане м’ясо 10 хв.
  • Поки смажиться м’ясо, підготуйте овочі: моркву та цибулю почистьте від шкірки та наріжте кубиками. Через 10 хв додайте до м’яса цибулю та смажте 5 хв.
  • Потім додайте нарізану моркву та смажте ще 5 хв.
  • Налийте в чашу 100 мл води, додайте 1 лавровий листок, 5 горошин духмяного перцю, ½ ч. л. солі. Закрийте кришку мультиварки та виставте режим тушкування на 1 годину.

Читайте також: Простий сніданок з доступних інгредієнтів: як приготувати безглютенові панкейки

До слова, до чаю чи кави спробуйте приготувати кокосове печиво за пів години майже без борошна або безглютенове брауні на рисовому борошні.

Великий Київ у Google News

підписатися