Художники переосмислили архітектуру міста: нова виставка на “Золотих воротах” (ФОТО)

Автор: Марія Супрун
13:56 09.08.2021

З 9 серпня на станції метро «Золоті ворота» можна подивитися на роботи молодих українських художників: Богдана Бунчака, Каті Бучацької, Ксенії Гнилицької, Анни Самар, Дани Косміної, Аліси Колодуб, Богдана Мороза, Олени Сіятовської та Йови Ягер. 

Їхній проєкт розповідає про унікальну українську архітектуру радянського періоду на прикладі станцій метро й ансамблю Національного комплексу «Експоцентр України» та є продовженням «Виставки», яку розмістили на центральній алеї ВДНГ.

Мета — надихнути пасажирів метро та гостей ВДНГ на роздуми про цінності, про минуле, сучасне та майбутнє, про значення історії. За допомогою мистецтва дати зрозуміти, що її збереження — спільна відповідальність громадськості перед майбутніми поколіннями.

«У ВДНГ та київського метро багато спільного в контексті архітектурної спадщини. Наприклад, співавтором одного з павільйонів є Вадим Жежерін, який також займався станцією «Золоті ворота». А одна з художниць експериментальної лабораторії архітектурної кераміки «Майстерні Ніни Федорової», що працювала над керамічним панно для станції «Хрещатик», оформляла павільйон тваринництва (№2)  на ВДНГ»,  — розповідає Наталка Макогон, заступниця начальника київського метрополітену. 

Виставка на «Золотих воротах» триватиме до 6 вересня. 

Нагадаємо, цього літа простори ВДНГ перетворилися на територію сучасного мистецтва – тут представили масштабну культурно-просвітницьку програму під загальним гаслом «ВДНГ надихає».

Останні новини