Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтовано – Мінкульт

Автор: Ольга Даниленко
14:36 12.01.2023

У столиці необхідно демонтувати незаконно встановлену споруду у вигляді храму РПЦ побудованого біля фундаменту Десятинної церкви на території Національного музею Історії України. Судове засідання щодо демонтажу призначено на 18 січня 2023 року.

Таку заяву зробив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“Храм-МАФ біля Десятинної церкви має бути демонтовано – це наша однозначна позиція. Будівля каплиці, так звана церква Десятинного храму Пресвятої Богородиці, яка незаконно розташована на території Національного музею історії України, є самочинним будівництвом та споруджена релігійною громадою Української православної церкви (Московського патріархату)”, – написав він на своїй сторінці у Facebook.

Він також зазначив, що 18 січня 2023 року відбудеться наступне судове засідання за позовом Національного музею історії України стосовно знесення самочинного об’єкта у вигляді храму, яке понад 10 років стоїть у столиці.

Додамо, у цьому незаконно встановленому МАФі-храмі РПЦ досі співають проповіді про “єдіний народ”, “смірєніє”, хоча через дорогу приміщення СБУ.

Настоятель незаконної споруди РПЦ – Юрій Харон – громадянин РФ, який за нинішньої влади отримав  громадянство України.

Нагадаємо, у Києві вже пропонують Кличку знести “храм-МАФ” РПЦ біля Музею історії України. Петицію можна підписати за посиланням.  

Як повідомляв “ВК”, З першого січня 2023 року священнослужителів московського патріархату позбавили доступу до головних храмів Києво-Печерської лаври – лаврського Успенського собору та Трапезної церкви.

Однак, намісник Києво-Печерської лаври Павло Лебідь, у народі Паша-мерседес встиг зіпсувати  історичну пам’ятку: увіковічнив самого себе на верхніх хорах Успенського Собору Києво-Печерської Лаври.

Останні новини