Хорор наближається: в Україні вже 17 випадків штаму “Дельта”

Автор: Любава Лисичкіна
21:47 28.07.2021

Вірус зафіксовано в Києві, Львівській та Закарпатській областях. ВООЗ в рамках гуманітарної допомоги передала Україні 2 000 тестів на визначення штаму "Дельта".

Про це сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар Ігор Кузін під час брифінгу 28 липня.

“З приводу України, станом на сьогодні у нас виявлено 17 випадків “Дельта”-штаму… Більша частина підтверджена методом ПЛР-діагностики, а не секвенуванням”, – розповів він.

Кузін зазначив, що   більшість з заражених  відвідувала Росію та інші країни, де фіксується широке поширення штаму “Дельта”.

Санлікар також  підтвердив смерть одного з пацієнтів Олександрівської лікарні в Києві. За словами Кузіна, це чоловік, який  не виїжджав за межі країни. Він працював лікарем та  мав супутні захворювання. Тож  це факт інфікування на території країни або при виконанні службових обов’язків, або в домашніх умовах.

Також санлікар розповів, що ВООЗ в рамках гуманітарної допомоги передала Україні 2 000 тестів на визначення штаму “Дельта”. Вони дозволяють виявити інфікування “Дельтою” упродовж 7-8 годин після отримання зразка.
 
За його словами, найближчими тижнями тест-системи будуть розподілені по областях.

Нагадаємо, медики прогнозують різке погіршення епідеміологічної ситуації в столиці у зв’язку з проведенням хресної ходи, адже сьогодні було дуже багато вірян, у тому числі, з Росії.

В той же час британці стверджують, що Pfizer або AstraZeneca є ефективними проти штаму Дельта.

Останні новини