Хейтер очільниці музею Голодомору прийшов до неї на роботу з вибаченнями

Автор: Вікторія Мілюта
18:59 30.07.2023

Громадський активіст Клим Братківський, який зашеймив директорку музею Голодомору Лесю Гасиджак через її фігуру, прийшов до неї на роботу, щоб вибачитись.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Прийшов просити вибачення у пані Лесі, а її не було», – написав Братківський у коментарі під своїм постом.

Для цього він навіть придбав букет квітів.

Та очільниці музею на місці не було, а квіти працівники установи відмовилися їй передавати.

Сама Гасиджак пізніше відреагувала на цей візит.

Читайте також: Скандал з рожевим фасадом: на Подолі з’явився будинок зі стіною “кольору Барбі”

«До Музею прийшов молодий чоловік, з квітами. Купив і прослухав екскурсію. Поцікавився, чи є Леся Гасиджак, і коли почув, що вона має вихідний (для відвідувачів музей працює з четверга по неділю, але адміністрація музею має вихідні у суботу і неділю, бо працює з понеділка по п’ятницю, що регламентовано Правилами внутрішнього трудового розпорядку, які є частиною Колективного договору), попросив передати мені квіти і сказав: «Я – Клим Братківський». Звісно, квіти в нього не прийняли, бо екскурсовод, науковий співробітник, завідувач відділу, касир і доглядач, згідно з посадовими інструкціями, не зобов’язані надавати кур’єрські послуги і не є секретарями чи помічниками керівника. Зламати життя і розтоптати людину – це публічно. А потім тихенько, з аудитом і гиденьким висновком, у вихідний – під виглядом «просити вибачення», – написала вона у соцмережі.

Нагадаємо, скандал виник після публікації Братківського у Facebook, в якій він назвав зовнішність голови музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак «не відповідною до посади». Користувачі соцмережі звинуватили його у бодішеймінгу та нетолерантності.

Останні новини