Гутцайт розповів, які переваги українському спорту дасть вступ країни до ЄС

Автор: Марина Максенко
19:46 08.06.2022

Напередодні засідання Європейської Ради міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт від імені спортивної спільноти України закликав лідерів країн-членів Європейського Союзу надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

Він також розповів, які переваги статус кандидата надасть українському спорту.

“Від імені спортивної спільноти України закликаю лідерів країн-партнерів зробити історичний крок і надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС”, – заявив міністр.

За його словами, статус кандидата надасть українському спорту розширену взаємодію з країнами ЄС, автономізацію спортивних федерацій як необхідний елемент в розбудові європейської спортивної моделі, інтегрований підхід у питаннях координації політики щодо боротьби з допінгом, корупцією у спорті, договірними матчами, насильством під час спортивних заходів, іншими негативними явищами у спорті.

Вадим Гутцайт також нагадав, що ключові для Мінмолодьспорту документи – Національна молодіжна стратегія до 2030 року і Стратегія розвитку фізичної культури і спорту на період до 2028 року – побудовані відповідно до європейських стратегій. Тож Мінмолодьспорту вже впроваджує європейські практики в управління сферою молодіжної політики, фізичної культури та спорту і готове до нового кроку.

«Україна усвідомлює відповідальність і готова до неї – готова до подальшої тривалої роботи з проведення ключових реформ, вдосконалення демократичних інституцій одночасно з повоєнною відбудовою нашої держави… Час невизначеності має минути. Ми, українці, давно обрали своє майбутнє і точно знаємо – хто ми і чого варті. З нами Європа стане ще сильнішою», – зазначив міністр.

В Україні триває національна комунікаційна кампанія Embrace Ukraine. Strengthen the Union на підтримку кандидатства країни в члени ЄС. В рамках кампанії Мінмолодьспорту спільно з українськими зірками світового спорту записав серію відеозвернень із закликами надати Україні статус кандидата на вступ до ЄС.

 

Останні новини