Гутцайт анонсував чемпіонати світу, де виступлять українські атлети

Автор: Марина Максенко
21:20 05.09.2022

Протягом нинішнього року українські спортсмени вже здобули титули чемпіонів світу та Європи з багатьох видів спорту, вибороли понад 1600 медалей і готові до наступних змагань.

Про це повідомив міністр молоді та спорту України Вадим Гутцайт.

“З першого дня війни наші спортсмени не припиняють підготовку до міжнародних змагань як всередині країни, так і за кордоном. Вже декілька чемпіонатів світу та Європи пройшли, ми бачили багато наших чемпіонів. Попри війну, спорт живе, Україна тренується, готова змагатися і перемагати”, – сказав Гутцайт.

Він анонсував найближчі чемпіонати світу, в яких братимуть участь українські спортсмени. Серед них чемпіонат з художньої гімнастики (14-18 вересня, Софія), дзюдо (6-13 жовтня, Ташкент), спортивної гімнастики (29 жовтня – 6 листопада, Ліверпуль).

Міністр подякував Міжнародному олімпійському комітету, національним спортивним федераціям та усій спортивній спільноті за підтримку та допомогу українським атлетам.

“Країни Європи, США з першого дня війни нас підтримують. Спортивна спільнота згуртована, приймає наших дорослих спортсменів, юніорів. Для нас дуже важливо, щоби діти продовжували займатися спортом і після нашої перемоги повернулися до України”, – додав Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, що міжнародна федерація дзюдо надала 200 тисяч доларів гуманітарної допомоги українським спортсменам.

Останні новини