Громадські організації, які опікуються притулками для тварин, будуть вибірково фінансуватись з міського бюджету

Автор: Галина Ворона
20:23 02.03.2023

Київ надаватиме фінансову підтримку громадським організаціям, на утриманні яких знаходяться притулки для тварин, Порядок відбору таких організацій сьогодні ухвалили столичні депутати.

Про це повідомляє Київрада.

У подальшому порядок відбору депутати допрацюють спільно з представниками громадських організацій.

Як зазначив депутат Київради Дмитро Білоцерковець, відбір громадських організацій буде здійснюватись щорічно на конкурсній основі.

За його словами, наразі все навантаження у сфері захисту тварин лежить на зоозахисних громадських організаціях: вони забезпечують роботу притулків, самостійно оплачують комунальні послуги, купляють корми та ліки для тварин та виплачують заробітну плату співробітникам.

Водночас, каже депутат, в умовах війни є високий ризик закриття приватних притулків через брак ресурсів, а тварини можуть опинитися на вулицях без нагляду. Тому необхідно забезпечити стабільне та якісне функціонування притулків, які знаходяться на утриманні громадських організацій.

У бюджеті Києва передбачені кошти для надання фінансової підтримки з міського бюджету громадським організаціям, діяльність яких пов’язана з утриманням притулків для тварин. І наразі депутатський корпус Київської міської ради підтримав Порядок відбору зоозахисних громадських організацій, які зможуть отримати матеріальну допомогу“, – підкреслив Дмитро Білоцерковець.

Директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко додав, що притулки для безхатніх тварин функціонують за рахунок коштів їх власників, а також будь-яких інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

Джерелом фінансової підтримки, зокрема, може бути і бюджет Києва. Запропоновані обсяги будуть виходити із коштів передбачених в бюджеті міста на відповідний рік. Представники громадських організацій та депутати Київської міської ради запропонували доопрацювати проект рішення. Вдячний за активну позицію та небайдужість, я цілком підтримую цю ініціативу. Обов’язково вислухаємо думку профільної громадськості та депутатів, та доопрацюємо порядок відбору“, – додав Тимур Ткаченко.

Читайте також: “Зоопатруль” відкриває на Київщині новий притулок для тварин

Нагадаємо, у Києві ще на рік подовжили програму регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами.

Останні новини