Громада на Київщині звернулася до Зеленського з проханням ввести військову адміністрацію на території ОТГ

Автор: Любава Лисичкіна
19:13 29.09.2023

Причина - частина депутатів понад 4 місяці не відвідують засідання ради, відтак заблокували її роботу.

Фото: ілюстративне

Як повідомляється, мова йде про Калитянську громаду, яка не має змоги  ухвалювати важливі питання життєдіяльності, серед яких і допомога військовим. Не працює в громаді ліцей, на межі зачинення дитсадок.

Учора, 28 вересня, була чергова спроба в.о.голови Калитянської громади Сергія Рудницького скликати сесію, проте частина депутатів так і не прийшла. Батьки особисто пішли запрошувати депутатів на сесію. Проте їх відверто ігнорували і викликали поліцію.

“Через байдужість та принципи деяких депутатів Калитянської громади, які не відвідують сесії, наші освітні заклади можуть стати жертвами недостатнього фінансування… Не відвідуючи сесії та не приймаючи активну участь в ухваленні рішень, деякі депутати не розуміють, наскільки важливо забезпечити нашим освітнім закладам достатнє фінансування. Це може стати причиною зменшення якості освіти, зниження оплати вчителів та закриття шкіл…”, – зазначають мешканці Калитянської громади в своєму зверненні до Володимира Зеленського.

Після 4-ох місяців спроб зібрати кворум Калитянської селищної ради, 22 вересня частина депутатів написали заяви на складання своїх повноважень. На сьогодні в Калятянській раді з 23 депутатів написали заяви на складання своїх повноважень 16 депутатів.

Дещо раніше, 18 вересня, на позачерговій сесії частина депутатів, які й ініціювали сесію, але лише заради двох питань – звільнити із займаної посади в.о.голови громади Сергія Рудницького та обрати нового, демонстративно покинули залу засідань, відмовившись голосувати за життєво важливі для громади питання, серед яких – підтримка військових. В умовах війни це можна прирівняти до державної зради.

До слова, у Макарівській громаді будують 10 будинків для сімей, що втратили житло через російську агресію. 

Останні новини