Готуємось до весни: вісім головних модних трендів, які домінуватимуть у 2024 році

Автор: Любава Лисичкіна
23:42 16.01

Паризькі подіуми під час демонстрації колекцій весна-літо 2024 рясніли мереживом та ажурною вишивкою, а також короткими шортами, одягом з перероблених тканин, сукнями з величезними бантами та блузами у горошок.

Як повідомляється,  весною захочеться скинути зимовий одяг і вдягнути щось модне і трендове.  

1. Горошок

Подіуми  показів мод були буквально забиті одягом у горошок.

Цей візерунок популярний влітку, але насправді цей принт – позачасовий та універсальний тренд, ймовірно, що протягом наступного року ви побачите його чимало.

Зліва направо: дизайни Saint Laurent, Balmain, Carolina Herrera та Undercover

2. Вишнево-червоний

Деякі будинки моди одягають моделей у вишнево-червоні вбрання з ніг до голови, тоді як інші обмежуються спідницею чи жакетом і поєднують їх із іншими кольорами, щоб створити ансамбль.

Зліва направо: Burberry, Puppets and Puppets, Gucci і Chanel

3. Металік

Цей тренд домінував під час Паризького тижня моди та стане визначальним цього року, а Net-A-Porter зазначає, що “хвилі мерехтливого металіка сяяли на подіумах”.

Зліва направо: дизайни Alexander McQueen, Rabanne, Coperni та Tom Ford

4. Трикотаж

Колекції весна-літо 24 демонструють, що трикотажні вироби є базовими речами протягом усього року, але вони мають бути такими ж шикарними, як і решта речей, які ви носите.

Зліва направо: дизайни Sacai, Loewe, Bottega Veneta та Erdem

5. Мереживні візерунки

Цього сезону дизайнери проявили майстерність  і паризькі подіуми під час демонстрації колекцій весна-літо 2024 рясніли мереживом та ажурною вишивкою. Деякі вбрання, представлені під час тижнів моди, мали візерунки спереду та по центру, тоді як інші демонстрували їх через зовнішній прозорий шар.

Зліва направо: дизайни Stella McCartney, Elie Saab, Valentino та Zimmermann

6. Банти та стрічки

У колекціях кількох відомих дизайнерів під час різних тижнів моди з’явилися величезні банти, тож наступного року ми бачитимемо їх на різноманітних сукнях. Великі та розкішні банти, помічені на таких показах, як Sixdo та Aknvas, додали нотки химерності до образів, які без них були простими.

Не всі будинки моди віддавали перевагу великим і помітним дизайнам – інші вибрали набагато менші банти та стрічки для прикрас, аксесуарів або елементів одягу.

Зліва направо: дизайни Giambattista Valli, Kimhekim, Sixdo та Aknvas

7. Короткі шорти

Цього літа, ймовірно, спостерігатиметься вибух популярності коротких шортів різноманітних кольорів, стилів і тканин.

Зліва направо: дизайни Chloe, Tom Ford, Versace та Gucci

8. Перероблені, уживані та екологічні матеріали

Мова йде про дизайнерів, які приділяють увагу екологічності – або змінюючи методи роботи, або використовуючи перероблені матеріали у своїх проєктах.

Серед прикладів, які наводить британський Vogue – використання брендом Stella McCartney волокна келсун на основі морських водоростей, яке, як кажуть, має значно нижчий вуглецевий слід, ніж звичайні волокна.

Eckhaus Latta тим часом показав серію штанів, які були створені у технології 3D-друку з пряжі, завдяки чому вдалося відмовитися від процесу виготовлення тканини та зробити процес виробництва більш гнучким.

Зліва направо: дизайни Stella McCartney, Who Decides War, Eckhaus Latta та Andersson Bell

Останні новини