Головний воєнком Києва розповів, кому слід чекати повістку. Що відомо

Автор: Марина Максенко
11:44 24.10.2022

Начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Максимів розповів, яким має бути алгоритм дій людини після отримання повістки.

Про це повідомляє ТСН.

За його словами, після отримання повістки військовозобов’язаний має прибути в центр комплектування для уточнення біографічних та облікових відомостей.

«Тобто, прізвище, ім’я, по-батькові, склад сім’ї, домашня адреса, номер телефону, спеціальність, місце роботи, чи є підстави, які можуть дати право на відстрочку від призову по мобілізації. Якщо з’ясовується, що відстрочки немає, то обов’язково проводиться медичний огляд. Якщо під час проходження огляду громадянин заявляє про хвороби та підтверджує документами, то направляється до сімейного лікаря. Той, своєю чергою, направляє до профільного фахівця», — сказав він.

За словами Максиміва, в залежності від остаточного висновку, громадянин визнається або придатним, або непридатним, або обмежено придатним.

Начальник зазначив, що за ухиляння від військової служби під час мобілізації передбачена кримінальна відповідальність, до п’яти років позбавлення волі.

Нагадаємо, що  раніше столичні поліцейські перевірили 627 закладів громадського відпочинку. На порушників комендантської години було складено 16 адмінпротоколів, а представники військкоматів вручили майже 80 повісток.

Останні новини